RTT Tennis

Ron Timmermans: tennistrainer in hart en nieren

Ron Timmermans was jarenlang clubtrainer bij LTC Barneveld en ’t Melkhuisje in Hilversum. Als tennistrainer zette hij jaren geleden een succesvolle regionale training op voor de betere jeugd. Vervolgens werd Ron districtstrainer van Gelderland en kadertrainer bij de KNLTB. Hoogtepunt in die tijd waren de eerste plaats van Paul Dogger en de tweede plaats van Marlies Rijnders tijdens de Orange Bowl in Miami, één van ’s-werelds belangrijkste tennistoernooien bij de jeugd.
 

Succesvolle eigen aanpak

Na deze succesvolle periode bij de KNLTB besloot Ron om zelfstandig verder te gaan en zich met een eigen aanpak intensief te richten op het ontdekken, ontwikkelen en begeleiden van talenten. Ron begeleidde tal van bijzondere jeugdtalenten en toppers waaronder Peter Wessels, Carolijn van Rossum, Aafje Evers, Joannette Kruger, Manon Bollegraf, Tom Nijssen, Tom Kempers, Claire Wegink en Noëlle van Lottum.
 
Met Ron als coach haalde Manon Bollegraf de kwartfinales in het enkelspel op Roland Garros en stond ze 27e op de WTA-lijst. Ook in het dubbelspel was Bollegraf zeer succesvol. Ze won in totaal maar liefst vier titels in het gemengd dubbelspel. Twee daarvan (Roland Garros in 1989 en US Open in 1989) won Bollegraf met Tom Nijssen.
 
Hierna legde Ron zich helemaal toe op de opleiding en begeleiding van Peter Wessels, die bij de jeugd diverse nationale en internationale titels veroverde. Wessels vergaarde zijn eerste ATP-punten met Ron als coach. Samen met zijn vrouw Christel besloot Ron zijn tennisschool verder uit te bouwen en voortaan niet meer samen met spelers over de hele wereld te reizen.
 
Sinds 1998 verzorgt RTT onder meer de trainingen voor tennisclub ALTA die van eersteklasser uitgroeide tot eredivisionist. De laatste jaren heeft RTT diverse spelers onder zijn hoede gehad die nationaal (top 25) en internationaal veel succes wisten te behalen.