RTT Tennis

Richard Krajicek: "Onvermoeibaar, positief en altijd de volle 100%"

Richard Krajicek won in 1996 Wimbledon. Zijn hoogste ranking bereikte hij in 1998: 4e op de wereldranglijst.
 
“Zelf heb ik nooit met Ron gewerkt, maar hij heeft een groot aantal van mijn concurrenten getraind. Wat me altijd opviel bij deze spelers was hun vechtlust maar ook het plezier om hard te werken én de goede sfeer tussen de spelers en RTT. Mijn zoon Alec werkt nu anderhalf jaar met RTT en hij gaat iedere keer met plezier naar zijn trainingen. Er wordt hard gewerkt, en als de jongens lopen te rotzooien worden ze flink toegesproken. Maar er wordt ook veel gelachen, en als de training voorbij is, komt Alec stralend van de baan. De jongens hebben veel ontzag voor de trainers; deze hebben een natuurlijk overwicht en weten precies wanneer ze hen moeten aansporen of afremmen. Alec gaat met sprongen vooruit, en dat durf ik toe te schrijven aan het goede tennistechnische én tactische inzicht van RTT. Maar het sterkste punt van RTT is de motivatiekracht. Als je kinderen zo ver krijgt dat ze met plezíer iets doen, zullen ze veel sneller leren.”
 

Tom Nijssen : “Ze staan altijd voor je klaar”

Tom Nijssen was proftennisser van 1983 tot en met 1998. Zijn hoogste rankings op de wereldranglijst waren 87e in het enkelspel en 10e in het dubbelspel. Nijssen won samen met Manon Bollegraf twee Grand Slams in het gemengd dubbelspel.
 
“Ik heb pas later in mijn loopbaan met Ron gewerkt, maar hij heeft me een goede impuls gegeven om nog een aantal jaren door te gaan met tennissen. Een weekend vrij kwam niet in het woordenboek van Ron voor. Hij staat altijd voor je klaar en was altijd van de partij, waar ik ook in Nederland speelde. Betrokken, eerlijk, met passie, met commitment naar de speler, een enorme motivator en stimulator en bovenal een goede trainer, zo kan ik Ron het beste omschrijven. Zijn tennisschool is al jaren een begrip in het midden van het land en succesvol in het opleiden van vele uitstekende tennissers.”
 

Hans Felius: “Bloedfanatiek, goudeerlijk en gedreven”

Hans Felius was technisch directeur bij de KNLTB, Fed Cup-captain en toernooidirecteur van het Dutch Open in Amersfoort.
 
“Ron en ik zijn al dertig jaar bevriend en hij is in al die jaren geen spat veranderd. Hij is bloedfanatiek, goudeerlijk, gedreven, op en top vakman. En ik ken weinig trainers met zo veel passie voor de sport. Zijn fanatisme en gedrevenheid weet hij bovendien op de juiste manier over te brengen op zijn spelers. Ron heeft met heel veel goede spelers gewerkt van wie er een aantal met hem de eerste ATP- en WTA-punten hebben gehaald. Hij gaat zeker nog wel een poosje door want hij is nog net zo scherp als 20 jaar geleden.”

Richard Krajicek: "Als je kinderen zo ver krijgt dat ze met plezíer iets doen, zullen ze veel sneller leren."

Tom Nijssen: "...een enorme motivator en stimulator en bovenal een goede trainer..."

Hans Felius: "...ik ken weinig trainers met zo veel passie voor de sport."