RTT Tennis
Zoals u onderstaand ziet biedt RTT een grote verscheidenheid aan trainingsvormen. Bij elk daarvan staat een intensieve persoonlijke begeleiding voorop met als basis: plezier, progressie en prestatie!
 

Nationale jeugdtrainingen

Nationale jeugdtrainingen zijn speciaal bedoeld voor jeugdspelers van circa 10 tot 17 jaar, die alles uit hun tennistalent willen halen en zich op landelijk niveau willen meten met de beste jeugdspelers in hun leeftijdscategorie. Voor deze getalenteerde groep heeft de RTT speciale programma’s ontwikkeld. Deze bestaan uit tennistraining privé, duo en in kleine groepen van gelijkwaardig niveau. Naast de tennistrainingen zijn er conditieprogramma’s, die volledig afgestemd worden op de individuele fysiek van de speler. Spelers worden intensief begeleid tijdens de landelijke toernooien.
 
Om voor deze trainingen in aanmerking te komen vindt er vooraf een proeftraining en een intakegesprek plaats met RTT. Hierdoor kan er bij toelating een goed trainingsprogramma samengesteld worden dat past bij de speler en de gestelde haalbare doelen.
 

Regiotrainingen

Regionale trainingen zijn bedoeld voor spelers die gezien hun niveau meer aandacht willen en qua spelniveau stagneren bij hun eigen verenigingen. Bij regiotrainingen krijgen ze de mogelijkheid met elkaar op een goed niveau te trainen in kleinere groepen. Deze training is dus een aanvulling op clubtrainingen en heeft als doel de spelers op te leiden tot betere wedstrijdspelers. Het voordeel is dat ze niet van vereniging hoeven te wisselen en gewoon lid blijven van hun eigen vertrouwde vereniging.
 

Privétrainingen

Een ideale mogelijkheid om te werken aan de persoonlijke doelen van de speler. Optimale aandacht en begeleiding zorgen ervoor dat een speler snel vooruitgang kan boeken.
 

Fulltime-tennis

RTT neemt desgewenst de totale leiding op zich bij de ontwikkeling van jeugdspeler tot proftennisser. Deze groep spelers, die al dan niet een studie volgen, heeft als doel om het maximale (nationaal, internationaal) uit hun tennistalent te halen. Er wordt frequent (dagelijks) intensief getraind, vaak in combinatie met conditietraining.
 

Clubtrainingen

RTT geeft clubtrainingen in de zomer en de winter bij tennisclub ALTA. Deze trainingen zijn bestemd voor alle niveaus: beginners, gevorderden, jeugd en selectieteams.
 

Begeleiding

Het spelen van toernooien is binnen de aanpak van RTT een doel op zich. Hierbij is het uiteraard eveneens een doel om wat geleerd is tijdens de trainingen in de praktijk te brengen. Het begeleiden van leerlingen - van jeugd tot fulltime tennissers - tijdens wedstrijden neemt binnen RTT dan ook een belangrijke plaats in. Ook van de ouders van jeugdige spelers wordt het een en ander verwacht. Zoals het zelf organiseren van vervoer, het managen van het leef- en eetpatroon van het kind en bijdragen aan een goede communicatie tussen speler, ouder en trainer.
 

Conditietraining

Bijna niemand is dol op conditietraining. En toch is een goede conditie natuurlijk van groot belang tijdens het tennis. Wij hebben gekozen voor een aanpak waarbij conditietraining altijd uitdagend en tennisgericht is. Zodat ook dit trainingsonderdeel zoveel mogelijk plezier oplevert. Bij RTT staat de individuele benadering voorop. Ook de programma’s voor conditietrainingen worden individueel afgestemd met de trainer en conditietrainer. De conditietrainingen worden in de zomer en in de winter gegeven door gespecialiseerde conditietrainers. Get Flexible uit Amersfoort is op dit gebied een van de partners van RTT.