RTT Tennis
Bij onderstaande tennisverenigingen verzorgt RTT trainingen en wordt ondersteuning gegeven op diverse gebieden.
 

Tennisclub club ALTA, Amersfoort

RTT verzorgt sinds 1998 trainingen voor tennisclub ALTA. De vereniging bestaat inmiddels 90 jaar en is heeft bijna 1.000 leden onder wie bijna 400 jeugdleden. Tennisclub ALTA is ambitieus voor zowel recreanten, toptennissers als jeugd op elk niveau en voor elke leeftijd. Het vlaggenschip van tennisclub ALTA op zondag komt uit in de eredivisie.
 
Een helder omschreven jeugdplan heeft er toe geleid dat het eerste jeugdteam uitkomt in de landelijke hoofdklasse. Ook is er bij de seniorencompetitie een goede doorstroming vanuit de jeugd, waardoor tennisclub ALTA goed vertegenwoordigd is vanaf de vijfde klasse tot de eredivisie. Het tennispark ligt in het prachtige groene Bergkwartier van Amersfoort en beschikt over acht (verlichte) gravelbanen en een minibaan. Het park is een prima locatie voor het organiseren van toernooien. Naast het ALTA Open worden er ook twee jeugdtoernooien (JRT*** en JRT*) gehouden.
 
 

Samenwerken met RTT biedt belangrijke voordelen voor verenigingen

  • Geen clubtrainer of minder clubtrainers in loondienst, daardoor geen of minder loonadministratie en bijbehorende extra kosten.
  • Bij (langdurige) ziekte van een trainer zorgt RTT direct voor een vervangende trainer.
  • De vereniging krijgt alleen een factuur voor de gegeven clublessen. Alle eventuele overige lessen worden door RTT geregeld en rechtstreeks gefactureerd aan de speler. Hierdoor worden verenigingen niet overspoeld met administratieve rompslomp.
  • De commissies van een vereniging zijn verantwoordelijk voor het te voeren beleid en de uitvoering ervan (bijvoorbeeld competitieselecties en subsidieregelingen). Desgewenst ondersteunt RTT de commissies met adviezen. RTT kan ook ingeschakeld worden voor advies om de verdere ontwikkeling van het spelersniveau binnen de vereniging te verbeteren.
  • Initiëren en verzorgen van regelmatig overleg tussen het verenigingsbestuur, de jeugd- en technische commissies om zo de wensen van de vereniging optimaal in te vullen.
  • Bij jeugdleden/talenten: organisatie en begeleiding van ouderavonden. RTT doet dit op proactieve wijze en bespaart hiermee de vereniging veel tijd en moeite.
  • Snelle bemiddeling bij (adhoc) samenwerking met andere verenigingen (bijvoorbeeld bij tekort aan competitiespelers).